3D BIM-mallinnusta tarjoava SaaS-yhtiö Tridify on kasvamassa tuotekehitysvaiheesta skaalautuvaksi liiketoiminnaksi. Toiminnan kehittyessä tehokas taloushallinto sekä eteenpäin luotsaava CFO ovat välttämättömyyksiä.

 

“Meillä on enemmän älykkyyttä talousasioihin nyt kuin aiemmin: ymmärrystä ja laaja-alaista katsantokantaa. Meille on arvoa siitä älystä ja analyysistä mitä toimenpiteitä meidän tarvitsee seuraavaksi tehdä.
Arolin kautta meille tulee oikein mitoitettuja ehdotuksia.”

– Kirsi Kinnunen, varatoimitusjohtaja, Tridify

Tulokset
66 % Matalammat taloushallinnon peruskustannukset
 
⬇️Perusprosesseihin kuluva aika
 
⬆️Taloushallinnon kehitys

Haaste

➡️ Tridify tarvitsi CFO:n ja kumppaniorganisaation, joka toisi oikeat talousluvut ja niistä johdettavat toimenpide-ehdotukset pöytään. Silloinen palvelu ei tuottanut tätä kaivattua lisäarvoa.

➡️ Taloushallinnosta puuttuivat selkeät prosessit. Läpinäkyvyys toiminnan ohjaamiseen puuttui ja hallinnon työt kasaantuivat silloisesta taloushallinnon kumppanista huolimatta.

➡️  Taloushallinnon ohjaaminen kaatui monelta osin kiireisen varatoimitusjohtajan pöydälle.

➡️ Kirjanpidon prosesseissa oli turhaa monimutkaisuutta, vaikka uusia työkaluja olikin otettu käyttöön.

 

“Silloinen palveluntarjoaja ei tarjonnut meille ratkaisuja, vaan
ainoastaan taivasteli ongelmia. Me maksettiin kalliisti palvelusta,
josta ei ollut lopulta hyötyä.”

– Kirsi Kinnunen, varatoimitusjohtaja, Tridify

 

Ratkaisu

 

 

➡️ Arolin tiimi otti ulkoistetun CFO:n johdolla vastuun taloushallinnon ohjaamisesta ja kehittämisestä Tridifyn aikaa ei enää kulu turhiin hallinnon tehtäviin ja palveluntarjoajan ohjaamiseen, tehtävämäärittelyihin ja laadunvarmistukseen.

➡️ Rakensimme taloushallinnon perusprosessit mahdollisimman simppeleiksi ja automatisoimme ne.  Otimme käyttöön kaikki tarvittavat ohjelmistotoiminnallisuudet jo käytössä olleesta Netvisor-ohjelmistosta. Lisäksi kehitimme mm. online-myyntien siirtoa. Nyt oikeat tiedot kulkeutuvat taloushallinnon järjestelmään suoraan Tridifyn käyttämästä maksujärjestelmästä, Stripesta.

➡️ Tarjosimme kirjanpito-, palkanlaskenta- ja ohjelmistopalvelut kiinteään kuukausihintaan. Näin päästiin pois tehottomuutta ruokkivasta tuntiveloitusmallista. Toiminnan kehittämisvastuu ja kannustimet siirtyivät meille.

➡️ Rakensimme liiketoiminnan raportoinnin ja taloushallinnon prosessit siten, että Tridifylla on reaaliaikainen näkymä avainlukuihin ja tilanteeseen.

➡️ Lähdimme ratkomaan Tridifyn taloushallinnon kehityskohteita, mm. liiketoiminnan mallinnusta, raportointia sekä rahoitusjärjestelyiden koordinaatiota yhdessä yhtiön johdon kanssa.

 

“Arolilla kehitetään prosesseja kovasti ja hyödynnetään digitalisointia niin,
että asioita pyritään tekemään mahdollisimman helposti ja pienellä vaivalla.
Siitä on loppuviimein hyötyä meille kaikille.”

– Kirsi Kinnunen, varatoimitusjohtaja, Tridify

 

Lopputuloksena matalammat taloushallinnon peruskustannukset sekä toimiva liiketoiminnan mallinnus ja raportointi

 

➡️ Taloushallinnon ja palkanlaskennan kulut ohjelmistoveloituksineen tippuivat n. 66 %.

➡️ Myös taloushallinnon prosesseihin kuluva aika putosi huomattavasti.

➡️  Vapautunut aika ja raha on voitu käyttää taloushallinnon automaatiokehitykseen, liiketoiminnan mallinnukseen, raportointiin ja yhtiön kannalta tärkeisiin hankkeisiin, mm. tulevan rahoituksen suunnitteluun ja toteutukseen.

➡️ CFO-asiantuntijapalveluista on saatu moninkertainen hyöty aiempaan verrattuna. Se on vähentänyt yhtiön tarvetta hankkia muita ulkopuolisia palveluja esim. tilintarkastusyhteisöltä ja muilta asiantuntijatahoilta.

➡️ Tridify on saanut käyttöön Arolin kumppaniverkoston palveluja mm. rahoitusjärjestelyiden osalta.

 

Olemme yhteistyössä pistäneet mm. seuraavat asiat kuntoon:

Liiketoiminnan mallinnus
Liiketoiminnassa seurataan ja mitataan nyt SaaS- / start-up yhtiölle oikeita asioita, kuten toiminnan panostusten ja tulosten kokonaisuutta, aktiivisten käyttäjien määrää, asiakaspoistumaa, keskilaskutusta, kassavirtaennusteita ja tulos- ja tasenäkymää reaaliaikaisesti. Mindset on käännetty lakisääteisestä seurannasta ja kryptisistä tunnusluvuista siihen, mitkä luvut ovat Tridifyn liiketoiminnalle oleellisimpia.

Raportointi ja johdon tukeminen firman keskeisissä päätöksissä
Rakensimme yhdessä Tridifylle johdonmukaisen raportoinnin johtoryhmän ja hallituksen päätöksentekoa varten. Selkeä ja ydinasioihin keskittyvä raporttikokonaisuus on nopea täyttää ja läpikäydä joka kuukausi.

Rahoituksen turvaaminen
Startupin toiminnalle oleellista on kassavirran turvaaminen, jossa yhtenä osana on yleisesti ulkopuolelta saatava rahoitus. Olemme avustaneet Tridifyta rahoitusjärjestelyissä sekä Business Finlandin että sijoittajien kanssa.

Tridify tarjoaa uniikkia globaalia työkalua erityisesti rakennusteollisuuden tiedon jakamisen tarpeisiin. Se mahdollistaa VR/3D BIM-mallien jakamisen ja kommentoinnin selainympäristössä ilman erikseen asennettavia applikaatioita. Yhtiö on nostettu alan mediassa esiin useaan otteeseen yhtenä kiinnostavimmista ohjelmistoista omassa kategoriassaan. Sen 3D -mallinnuksen yhteistyökumppaneisiin kuuluu mm. Fortnite-pelistä tunnettu pelialustayhtiö Epic Games. Yhtiö on solminut viime aikoina useita merkittäviä yhteistyösopimuksia muun muassa globaalisti operoivan rakennuskonsultointiyhtiö Rambollin ja Helsingin kaupungin kanssa.

 

“CFO:mme on äärettömän fiksu ja eteenpäinvievä henkilö.
Hän todellakin tuo tiiminsä kanssa ratkaisuja eikä mässäile ongelmilla.
Jos ongelma tulee vastaan, niin aina siihen keksitään ratkaisu.
Siitä on todella meille lisäarvoa.”

– Kirsi Kinnunen varatoimitusjohtaja, Tridify

 

Haluatko yltää samaan? Varaa Ollin kalenterista 30 min niin käydään läpi mitä taloushallinnon osa-aluetta yrityksesi pitäisi kehittää. 👇

Haluatko liittyä tähän joukkoon? Laita meille viestiä.

Ota yhteyttä