TyELien osalta sinulla on tavallisesti mahdollisuus kahden kuukauden maksuaikaan TyEL-maksuille.

Uuden lisämaksuajan myötä voit pyytää tämän lisäksi enintään kolme kuukautta ylimääräistä maksuaikaa vakuutusmaksuille, jotka perustuvat helmi-toukokuussa maksettaviin palkkoihin. Esimerkiksi maaliskuussa maksamistasi palkoista voit saada maksuaikaa elokuun loppuun asti.

Maksuajalta peritään ainoastaan nykyinen 2 %:n vakuutusmaksukorko mutta ei viivästyskorkoa.

Voit tehdä hakea maksuaikaa suoraan eläkeyhtiöiden kotisivuilta tai asiakkaanamme voit ottaa yhteyttä meihin niin autamme asiassa!

YEL-maksujen osalta voit pyytää 3 kuukautta lisää maksuaikaa niille maksuerille, joiden eräpäivä on 20.4.-30.6.2020 välisenä aikana.

Maksuajalta peritään ainoastaan nykyinen 2 %:n vakuutusmaksukorko mutta ei viivästyskorkoa.

Ilmarinen on siirtänyt YEL vakuutusmaksujen eräpäivää kolme kuukautta eteenpäin. Muutokset tulevat voimaan automaattisesti, eikä sinun ei tarvitse tehdä mitään.  Jos et halua hyödyntää joustoa, voit maksaa halutessasi laskun myös ennen uutta eräpäivää, sinun ei tarvitse ilmoittaa siitä meille erikseen.

Varma on myöntänyt kaikille 20.3. erääntyville YEL-laskuille automaattisesti kuukauden ylimääräistä maksuaikaa. Lisämaksuajan tuleville maksuille voi käydä pyytämässä suoraan Varman verkkosivuilta / asiointipalvelusta, jonka linkin löydät osoitteesta: https://www.varma.fi/muut/yhtiotietoa/ohjeita-koronatilanteessa/

ELO:n ohjeistus on, että asiakkaiden ei tarvitse huolehtia 20.3.2020 ja sen jälkeen erääntyvien YEL- ja TyEL- laskujen osalta. Näiden laskujen perintä ei etene tällä hetkellä.

Veritas: Eräpäivien siirtoja saa pyynnöstä, ei automaattisesti siirretä.